Om föreningen

En dataförening för studenter tillhörande sektionen TekNat på Örebro universitet.


Om du gillar programmering, datorspel, robotar, eller någon annat område inom data så är Syntax föreningen
för dig! Föreningen skapades i början av 2019 och har ett starkt samarbete med TekNat.

Aktiviteter


Kodstugan
Ett tillfälle för studenter att få hjälp med programmering och andra datarelaterade problem.
Många studenter stöter på problem med programmering, oavsett om man har programmerat förut eller om man aldrig har skrivit en rad kod innan så är programmeringskurserna på universitetet ibland väldigt svåra.
Vi studenter kan hjälpa varandra att klara av problemen och lära av varandra.

Vi håller kodstugan varje torsdag klockan 16:00 till 18:00. På grund av rådande situation i världen så hålls kodstugan online istället för på plats i universitetet. Det är gratis att delta och alla studenter på universitetet är välkomna att delta. Du behöver bara gå med i vår Discord-server för att delta, klicka på länken nedan för att ansluta:
Anslut till Discord

Spelturneringar
Spelturneringar i olika spel håller vi i med jämna mellanrum. Vi har hittills haft 5vs5-turneringar och 2vs2-turneringar i både League of Legends och i Counter-Strike: Global offensive. Pris utdelas till det vinnande laget i varje turnering och det är oftast gratis att anmäla sig till turneringarna. Håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier för att se när anmälan till turneringarna öppnar!

Research Assistant Program
Ett samarbeta mellan studenter och forskare på NT-instutionen blir möjlig med RAP. Om är student under sektionen TekNat och vill få riktigt erfarenhet och sätta dina kunskaper på prov så ska du ansöka om att få delta i en uppgift från RAP. Forskarna har uppgifter som behöver göras, men som de själva inte har tid med att färdigställa själva. Uppgifterna är varierande i svårighetsgrad, tidslängd, antal medarbetare, och andra aspekter. Vi publicerar dessa uppgifter som är tillgivna till oss från forskarna på våran hemsida, under fliken RAP. Du kan där se tillgängliga uppdrag och även söka till att få delta i uppdraget. Läs mer om RAP och uppdragen under fliken RAP i menyn.

Föreningslokal


Vi får ett enormt stöd från TekNat att starta upp och driva föreningen, vi kommer att få tillgång till en föreningslokal
tack vare TekNat. Lokalen ligger i närheten av TekNats sektionsrum, på andra våningen, ovanför T101, mittemot T201.
Var inte rädd att komma in, vi har dörren öppen under i princip varje lunch (12:00 - 13:00) på vardagar och också längre om vi har tid.
position