Vad är Kodstuga?
Kodstugan är ett tillfälle för studenter att få hjälp med programmering och andra datarelaterade problem. Det är en data-inriktad version av “matteguiden”.
Många studenter stöter på problem med programmering, oavsett om man har programmerat förut eller om man aldrig har skrivit en rad kod innan så är programmeringskurserna på universitetet ibland väldigt svåra.
Vi studenter kan hjälpa varandra att klara av problemen och lära oss av varandra, så även du som inte är i behov av hjälp men har kunskap som du vill dela med dig av är högst välkommen.
Var är Kodstuga?
Vi håller kodstugan måndagar klockan 17:15 till 19:00. Med lyfta restriktioner så kan vi nu med glädje meddela att Kodstugan åter igen hålls på Campus! Vi håller till i Teknikhuset, sal T101, bredvid TekNat.
Om du är osäker på vart det är så rekommenderar vi att ni söker upp salen på MazeMap. Kodstuga är gratis och alla studenter på universitetet är välkomna att delta.
Vem håller i Kodstuga?
Kodstugans hem är hos Syntax. Du hittar mer information om Syntax här. En Syntax styrelsemedlem finns med på varje Kodstuga och bjuder på fika och kaffe, gratis till alla Syntax-medlemmar.
Vem får komma på Kodstuga?
Alla är välkomna! Oavsett program, kårsektion eller mängd dataintresse är du välkommen på Kodstuga.
Vad händer på Kodstuga?
Kodstugans huvudsyfte är att universitetselever ska kunna få hjälp med programmering i sina kurser, därmed är Kodstuga främst riktad mot elever inom datatekniska program.
Kodstuga utvecklas ständigt och nya idéer och förslag är alltid välkomna. Om många elever behöver hjälp samtidigt med ett specifikt ämne (e.g. dangling pointers) så kan vi erbjuda en genomgång av det.
Varför ska jag komma på Kodstuga?
Du med dataintresse kan få hjälp med att starta ett nytt projekt med hjälp av andras erfarenhet. Du som behöver hjälp att ändra teckensnitt eller radstorlek i ett Word-dokument kan få hjälp.
Kodstuga ska finnas där för att man kan få hjälp med allt data/IT-inriktat, men Kodstugan finns även för dig som vill träffa andra som går samma program som dig, för att då främja kommunikationen mellan de olika årskurserna som vi har sett varit begränsad.