Om Syntax

Om föreningen

En dataförening för studenter tillhörande sektionen TekNat på Örebro universitet.

Om du gillar programmering, datorspel, robotar, eller någon annat område inom data så är Syntax föreningen
för dig! Föreningen skapades i början av 2019 och är en del av TekNat kårsektion.

Aktiviteter

Kodstugan

Ett tillfälle för studenter att få hjälp med programmering och andra datarelaterade problem. Många studenter stöter på problem med programmering, oavsett om man har programmerat förut eller om man aldrig har skrivit en rad kod innan så är programmeringskurserna på universitetet ibland väldigt svåra. Vi studenter kan hjälpa varandra att klara av problemen och lära av varandra, så även du som inte är i behov av hjälp men har kunskap som du vill dela med dig av är högst välkommen.

Vi håller kodstugan torsdagar klockan 12:15 till 13:00. Med lyfta restriktioner så kan vi nu med glädje meddela att Kodstugan åter igen hålls på Campus! Vi håller till i Teknikhuset, sal T101, bredvid TekNat. Om du är osäker på vart det är så rekommenderar vi att ni söker upp salen på MazeMap. Kodstuga är gratis och alla studenter på universitetet är välkomna att delta.

Spelturneringar

Spelturneringar i olika spel håller vi i med jämna mellanrum. Vi har hittills haft 5vs5-turneringar och 2vs2-turneringar i både League of Legends och i Counter-Strike: Global offensive. Pris utdelas till det vinnande laget i varje turnering och det är oftast gratis att anmäla sig till turneringarna. Håll utkik på hemsidan och på våra sociala medier för att se när anmälan till turneringarna öppnar!

Research Assistant Program

Ett samarbeta mellan studenter och forskare på NT-instutionen blir möjlig med Research Assistant Program (RAP). Om du som student är med i sektionen TekNat och vill få riktig erfarenhet och sätta dina kunskaper på prov så ska du ansöka om att få delta i en uppgift från RAP. Forskarna har uppgifter som behöver göras, men som de själva inte har tid med att färdigställa själva. Uppgifterna är varierande i svårighetsgrad, tidslängd, antal medarbetare, mm. Vi publicerar dessa uppgifter som vi får till oss från forskarna på våran hemsida. Mer information om RAP kommer i framtiden. Håll utkik!

Var sitter vi?

Vi får ett enormt stöd från TekNat att driva föreningen och att få ha en lokal. Lokalen ligger i närheten av TekNats sektionsrum, på andra våningen mittemot trappan närmst T207.

Var inte rädd att komma in, vi har dörren öppen under i princip varje lunch (12:00 – 13:00) på vardagar och också längre om vi har tid.

Om dörren är öppen så är du välkommen!